Duttpennan – ett bingotillbehör

Det finns mängder av tillbehör för de som spelar bingo, bland annat bingomuggar, termosar, brickhållare och dylikt. Detta är egentligen tillbehör som inte direkt har med det praktiska bingospelet att göra och därför tar vi inte upp dessa här. Däremot tänkte vi ta upp och presentera lite praktiska tillbehör som bland annat bingobrickor om man vill spela bingo hemma.

Det finns möjlighet att köpa egna bingobrickor om man vill anordna bingo hemma med familj eller vänner. Brickorna finns i en mängd olika varianter och utseenden baserat på den typ av bingo man vill spela. Den vanligaste bingovarianten är dock 75 nummersbingo men det finns även brickor att köpa för variantbingo eller mönsterbingo.

Om man inte tidigare har bollar, bingodragare eller kulhållare kan även detta beställas på Internet eller köpas i välsorterade hobbyaffärer. Dessa kompletta bingopaket innehåller allt man behöver ha för att arrangera professionell bingo hemma med familj eller vänner.

Har man en förening kan man ordna brickor med förening eller företagsnamn på och bjuda in sina medlemmar att delta på bingokvällar.

För den som inte vill använda engångsbrickor kan man köpa brickor avsedda att placeras i en brickhållare. Det praktiska med detta är att brickhållaren har en lite färgad lucka för varje nummer som man enkelt skjuter ut för att markera uppropat nummer. Det är en praktisk lösning för den som ofta spelar bingo i hemmet eller med vänner.

Andra praktiska tillbehör, framförallt om man spelar bilbingo eller deltar i bingo utomhus, är en brickhållare med klämma. Dessa finns för en bingobricka eller för flera, om man spelar flera bingobrickor samtidigt. Den är praktisk både i det avseendet att man håller ordning på sina brickor och även att man har ett fast och bra underlag när man prickar av sina nummer.

Ett annat praktiskt tillbehör är tejp som används för att tejpa ihop flera brickor eller för att fästa brickan säkert i bordet när man spelar. När man spelar flera brickor samtidigt blir det snabbt rörigt och brickorna flyger omkring. Genom att tejpa brickorna på rad på bordet har man både en bra översikt och en kontroll över sina brickor.

Ett alternativ till en brickhållare är också en kartongbit där man kan tejpa fast sina brickor i samband med att man spelar bilbingo eller om man spelar bingo utomhus. Då har man bra översikt över sina brickor och dessutom ett bra underlag att pricka av de uppropade nummer samtidigt som brickorna inte far eller blåser iväg. Det finns en speciell tejp lämplig för papper, då man vill kunna avlägsna tejpen utan att brickan blir förstörd. Annars sägs att frystejp, den typ av tejp som man använder för att förpacka matpåsar eller matförpackningar i frysen, är en utmärkt tejp att använda för att tejpa ihop bingobrickorna och som inte klibbar eller drar sönder brickorna när man frigör dessa från tejpen. Tejp kan man köpa i bokhandeln eller i en välsorterad livsmedelsbutik. Det är alltid bra att ha en liten rulle med sig när man ska spela så man har den tillhands om man har behov att fästa sina brickor.